MONOTOM MONOTOM MONOTOM

HUNTER rotoros szórófejek

HUNTER spray szórófej házak

HUNTER spray fúvókák

HUNTER MP Rotator

HUNTER mágnesszelepek

HUNTER vezérlők

HUNTER érzékelők, távirányítók

Esővíz hasznosításFőoldal|Magunkról|A HUNTER-legenda|Kapcsolat|Árlista


Köszönet az itt feltöltött anyagokért, a HUNTER kizárólagos magyarországi forgalmazójának a SUMMA-TRADE KFT-nek.


A Hunter-legenda
 
Magától értetődő számunkra, hogy a golfpályák, a sportpályák és a zöldfelületek öntözése a korszerű technika alkalmazásával történik. Az öntözéstechnika kezdetei hosszú időre nyúlnak vissza és bizonyos személyekhez kötődnek. Ed Hunter az öntözéstechnika atyja, az édesapja üzemében szerezte az első tapasztalatait, és ezt követően néhány évig sikeresen gyártott szerszámgépeket. Ez idő alatt Ed mindig újabb és újabb megoldásokat keresett. 1952-ben kivált a bátyjával alapított cégből, és megalapította saját öntözéstechnikával foglalkozó vállalatát, a Moist O’ Matic-ot.
  Moist O’ Matic - az újító

1953-tól 1962-ig a vállalkozás az öntözéstechnika vezető cégévé vált. A siker titka az új technológiák kifejlesztésében és alkalmazásában rejlett, elkészítették és a SUNSET folyóiratban a nyilvánosságnak is bemutatták az első kapcsolóórás vezérlőt és nedvességérzékelőt. Ezeket újabb és újabb vezérlők és hidraulikus szelepek követték, majd a világon elsőként kifejlesztették a műanyag fogaskerék-hajtóműves öntözőfejet. Ez azért korszakalkotó, mert abban az időben öntözőfejet kizárólag vasöntvényből vagy sárgarézből készítettek. Az újonnan kifejlesztett műanyag hosszabb élettartamú volt, nem korrodált, kisebbek voltak a súrlódási veszteségek és könnyebben lehetett a kialakítását megtervezni.

Ehhez járult hozzá a lényegesen kisebb gyártási költség. Az öntözéstechnikai ipar továbbra is a régi úton haladt - a kalapácsos fém öntözőfejekkel - míg a Moist O’ Matic mind újabb és újabb műanyag termékkel lépett a piacra. Ed Hunter barátjával, Glen Grizzle-el a műanyag-technológia kiváló szakembere lett, így állították elő 1956-ban az első gumi membrános műanyag vezérlőszelepet. A Hunter-csapat mind sikeresebb lett - az építészeket, a kivitelezőket, a kereskedőket és a fogyasztókat is meggyőzték az új termékek - és az ipar is elkezdett érdeklődni irántuk. A Moist O’ Matic felkeltette a minneapolisi Toro cég figyelmét is, amely fűnyíró- és parkápológépeket gyártott.

Az öntözéstechnika alapját Ed Hunter teremtette meg

Ed Hunter 1962-ben a sikeres Moist O' Matic céget eladta, és ezzel megalapozta a Toro öntözéstechnikát. Hunter 19 évig műszaki igazgatóként dolgozott ott, és ez idő alatt gárdájával számos világszerte ismert öntözéstechnikai terméket fejlesztett ki. Ed Hunter ezzel megnyitotta az öntözés területén az utat a világsikerhez és az akkor kitaposott úton - műanyag hajtóműves öntözők gyártásában - következetesen tovább haladt. A többi öntözőfej gyártó - akik a kalapácsos öntözők mellett szálltak síkra - Hunter fejlesztését csak sokkal később követték.A Hunter Industries az öntözéstechnikában új dimenziót jelent

Ed Hunter 1981-ben kilépett a Toro cégből, hogy új ötletei alapján még korszerűbb öntözéstechnikát fejlesszen ki. Még ugyanabban az évben a fiaival, Richarddal és Paullal, valamint Anne leányával és energikus feleségével, Frances-szel megalapította San Marcosban, Kaliforniában a "Hunter Industries" céget. A vállalat "Az öntözéstechnika megújítója" jelzőt kapta, és ehhez a mottóhoz híven a Hunter-gárda minden területen új technológiát vezetett be. A gyártóeszközök az öntözéstechnikában egyedülállóak és a gyártástechnológia messze megelőzi a korát. 13 évnyi folyamatos fejlesztés után a Hunter ma a világ vezető öntözéstechnikaitermék-gyártója, a teljes öntözőfej-választék, és az egyéb öntözéstechnikai termékek mellett korszerű vezérlőket és mágnesszelepeket gyárt. A Hunter termékek világszerte elterjedtek, ezt mutatják a hihetetlen gyorsan növekvő eladási mutatók.Sajnos Ed Hunter 1999-ben meghalt, de szellemi örökségét családja és munkatársai viszik tovább.


Főoldal   |   Magunkról   |   A HUNTER-legenda   |   Kapcsolat   |   Árlista   |   HUNTER rotoros szórófejek   |   HUNTER spray szórófej házak   |   HUNTER spray fúvókák   |   HUNTER MP Rotator   |   HUNTER mágnesszelepek   |   HUNTER vezérlők   |   HUNTER érzékelők, távirányítók   |   Esővíz hasznosítás
© 2010-2022 MonoTom Kft. Minden jog fenntartva!Készítette: HyperWeb